Raquel Maulwurf

1975 Madrid Spanje

Opleiding

  • 1993 – 1997 Hogeschool voor de Kunsten Arnhem

Techniek

  • Grafiek
  • Tekening

Raquel Maulwurf heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Dit blijkt uit de lijst van solo- en groepstentoonstellingen in onder andere Tokyo, Londen, Milaan, Berlijn en São Paulo.

In 1997 rondde ze haar studie af aan de HKA in Arnhem en werkt sindsdien in een moordend tempo aan een omvangrijk oeuvre dat uit verschillende series bestaat. Als ze het vol kon houden zou Maulwurf vierentwintig uur per dag werken, want zoals ze zelf zegt: “Uitrusten kunnen we in het graf.”

Passie, fanatisme en vakmanschap brengen Maulwurf naar grote hoogten in haar werk. Haar drive en talent vinden applaus bij musea, verzamelaars en bedrijfscollecties die inmiddels een groot deel van haar tekeningen kochten. In 2006 werd zij genomineerd voor de Maria Razzano Prijs voor jonge kunstenaars, Museo del Sannio Rocca dei Rettori in Benevento (Napels). Haar werk is opgenomen in het Viewing Program van het Drawing Center in New York.

Bij Maulwurf zijn de discipline tekenen en het onderwerp van haar werk haar belangrijkste instrumenten. Haar werk komt voort uit haar fascinatie voor de menselijke drang tot destructie van zichzelf, de ander en zijn omgeving. De tekeningen maakt Raquel op verschillende dragers zoals papier, passe-partoutkarton, doek en op de muur.

 

Minuut van Ineke nr.13 – Raquel Maulwurf

Raquel Maulwurf,  geboren Madrid SP, 1975,  woont en werkt in Amsterdam NL .
lees meer...