Leo Gestel

Leo Gestel (1881-1941)  Het oeuvre van Leo Gestel laat invloeden zien van het impressionisme, luminisme, fauvisme en kubisme. Maar zijn eigen talent zie je duidelijk terug in zijn werken.  Na 1915 woont en werkt hij in Bergen en maakte deel uit van de Bergense School. Hij schilderde vooral landschappen, stillevens en portretten. Bijna alle belangrijke Nederlandse musea bezitten werk van hem.

 

Minuut van Ineke nr.20 – Leo Gestel – Wie is deze vrouw?

Wil heel graag weten wie dit is ? Portret van een jonge vrouw, pastel gemaakt door Leo Gestel. ca. 1915-1918 Misschien herkent iemand een oma,  een moeder, een grootmoeder. Als je toch zo’n mooi portret heb laten maken door één van de beste kunstenaars van de Bergense School …nou ja, Mail of bel mij als
lees meer...

Minuut van Ineke nr.03 – Leo Gestel

Minuut van Ineke – Leo Gestel (1881-1941) Samen met Jan Sluijters en Piet Mondriaan wordt hij gerekend tot de modernisten. Zij vernieuwden de schilderkunst aan het begin van de twintigste eeuw met opzienbarende werken, fel van kleur, uitbundig en soms provocerend. Behalve als schilder werkte Gestel ook als illustrator voor boeken en kranten.
lees meer...