over de
kunsthandel

Bij Kunsthandel Ineke Aronds staat het gevoel voorop. Gevoel voor wat mooi is, gevoel krijgen voor een kunstwerk waarachter een verhaal schuilgaat. Al sinds de start in 1991 koopt Ineke Aronds alle werken persoonlijk in. Daarbij laat ze zich leiden door haar eigen smaak, haar intuïtie en soms ook door haar persoonlijk contact met de maker van het werk.

Hier leeft de kunst, hier komen de schilderijen tot leven. Dat verhaal deelt Ineke Aronds graag met haar klanten.

Ineke Aronds heeft zich nooit beperkt tot een specifieke stroming of een kunstenaar. En dat zie je terug in de collectie in de winkel. Letterlijk voor elk wat wils, en in elke prijsklasse bovendien.

In de winkel aan de Ruïnelaan in Bergen is dan ook een prachtige verzameling van een ware kunstliefhebber te vinden. Schilderijen van de Bergense School, van Cobra, modernistische en realistische werken, en bronzen sculpturen. Kunstwerken die stuk voor stuk een prachtig verhaal te vertellen hebben.

Soms is er een eenmansexpositie – bijvoorbeeld met de minutieuze stillevens van Marian van der Sanden of nu met de etsen en tekeningen van Hans van Draanen vanwege de verschijning van diens biografie door Maria Smook-Krikke waar Ineke Aronds de initiatiefnemer van was.

Jubileum

In 2016 viert Ineke Aronds het 25-jarig jubileum van haar kunsthandel. “Een aaneenschakeling van toevalligheden”, zegt ze daarover. “In al die jaren heb ik echt leren kijken naar een schilderij. Hoe voelt het, wat zie je, waar doet het je aan denken?  En dan pas oog krijgen voor de techniek, de voorstelling, de conditie.
Elke keer weer een verrassing!”

U bent welkom in de kunsthandel in Bergen

 

De minuut van Ineke

nieuws

Dromen Marian van der Sanden

Kunst10Daagse Bergen 14 t/m 23 oktober 2016

Dit jaar is het thema van de Kunst10Daagse  visioenen. Hier in de kunstzalen bij Ineke Aronds wordt het werkelijkheid!
lees meer...
Zomer van H Gerrtiz

ZomerTentoonstelling t/m 24 september ’16

geopend woensdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur
lees meer...
Special kartonnen doos

Collectors Item ontwerp Elly Baltus

Kunstenaar Elly Baltus heeft voor ons deze speciale kartonnen doos naam Hans van Draanen ontworpen Inside: Biografie Hans van Draanen genummerd, originele ets, Oplage: 40. Genummerd
lees meer...

Ons team

contact