over de
kunsthandel

1-1-2019

Ineke Aronds is online 24/7      

Kunst toegankelijk maken voor iedereen – dat is al jaren dé grote drijfveer van Ineke Aronds.
En daarom sluit de galerie van haar kunsthandel aan de Ruïnelaan 3a/b in Bergen december 2018 de deuren.

Tegelijkertijd zet ze die deuren de dag erna online juist wagenwijd open:

via deze site zijn alle werken en nieuwe aanwinsten 24/7 te bekijken.

In vergelijking met een fysieke galerie zou online afstandelijk zijn, of onpersoonlijk. Ineke Aronds bewijst het tegendeel.
Ze komt met alle plezier op afspraak langs om een kunstwerk in het ‘echt’ te laten zien.
En ook online adviseert ze met net zoveel plezier. “Ik wil mijn klanten vooral inspireren. Via de site en op afspraak kan ik ze op een veel bredere manier laten zien wat ik in huis heb. Niet langer begrensd door de muren van de galerie, maar via de oneindige openheid van mijn site.”

Pop-up
Online betekent voor Ineke Aronds niet helemaal het einde van offline. “Ik heb plannen om pop-up-concept exposities te organiseren. In Bergen – ik vergeet mijn dorp niet! – maar ook op andere plaatsen in Nederland. Zo bezien wordt het dus veel persoonlijker: ik kom naar mijn klanten toe!”

Sinds 1991
De afgelopen 27 jaar heeft Ineke Aronds met veel plezier de schilderijen van onder andere Bergense School en tijdgenoten verkocht, speciale tentoonstellingen rondom hedendaagse kunstenaars georganiseerd en gaf zij in 2016 met succes in eigen beheer het boek over Hans van Draanen uit na een succesvolle crowdfundingcampagne.

Op www.inekearonds.nl kunt u vanaf 1 januari 2019 terecht voor de in- en verkoop van schilderijen, voor advies en taxaties en voor informatie over exposities of om een afspraak te maken.

 

 

 

  • —————————————————————————-

 

01-01-2016

Bij Kunsthandel Ineke Aronds staat het gevoel voorop. Gevoel voor wat mooi is, gevoel krijgen voor een kunstwerk waarachter een verhaal schuilgaat. Al sinds de start in 1991 koopt Ineke Aronds alle werken persoonlijk in. Daarbij laat ze zich leiden door haar eigen smaak, haar intuïtie en soms ook door haar persoonlijk contact met de maker van het werk.

Hier leeft de kunst, hier komen de schilderijen tot leven. Dat verhaal deelt Ineke Aronds graag met haar klanten.

Ineke Aronds heeft zich nooit beperkt tot een specifieke stroming of een kunstenaar. En dat zie je terug in de collectie in de winkel. Letterlijk voor elk wat wils, en in elke prijsklasse bovendien.

In de winkel aan de Ruïnelaan in Bergen is dan ook een prachtige verzameling van een ware kunstliefhebber te vinden. Schilderijen van de Bergense School, van Cobra, modernistische en realistische werken, en bronzen sculpturen. Kunstwerken die stuk voor stuk een prachtig verhaal te vertellen hebben.

Soms is er een eenmansexpositie – bijvoorbeeld met de minutieuze stillevens van Marian van der Sanden of nu met de etsen en tekeningen van Hans van Draanen vanwege de verschijning van diens biografie door Maria Smook-Krikke waar Ineke Aronds de initiatiefnemer van was.

Jubileum

In 2016 viert Ineke Aronds het 25-jarig jubileum van haar kunsthandel. “Een aaneenschakeling van toevalligheden”, zegt ze daarover. “In al die jaren heb ik echt leren kijken naar een schilderij. Hoe voelt het, wat zie je, waar doet het je aan denken?  En dan pas oog krijgen voor de techniek, de voorstelling, de conditie.
Elke keer weer een verrassing!”

U bent welkom in de kunsthandel in Bergen

 

De minuut van Ineke

nieuws

Tegen interpretatie? Weblog van Katalin Herzog

Regelmatig kom ik mensen uit de kunstwereld tegen die tegen interpretatie zijn. Dat zijn kunstenaars en museummensen die denken dat het interpreteren van kunst niet
lees meer...

Ons team

contact