over de
kunsthandel

Bij Kunsthandel Ineke Aronds staat het gevoel voorop. Gevoel voor wat mooi is, gevoel krijgen voor een kunstwerk waarachter een verhaal schuilgaat. Al sinds de start in 1991 koopt Ineke Aronds alle werken persoonlijk in. Daarbij laat ze zich leiden door haar eigen smaak, haar intuïtie en soms ook door haar persoonlijk contact met de maker van het werk.

Hier leeft de kunst, hier komen de schilderijen tot leven. Dat verhaal deelt Ineke Aronds graag met haar klanten.

Ineke Aronds heeft zich nooit beperkt tot een specifieke stroming of een kunstenaar. En dat zie je terug in de collectie in de winkel. Letterlijk voor elk wat wils, en in elke prijsklasse bovendien.

In de winkel aan de Ruïnelaan in Bergen is dan ook een prachtige verzameling van een ware kunstliefhebber te vinden. Schilderijen van de Bergense School, van Cobra, modernistische en realistische werken, en bronzen sculpturen. Kunstwerken die stuk voor stuk een prachtig verhaal te vertellen hebben.

Soms is er een eenmansexpositie – bijvoorbeeld met de minutieuze stillevens van Marian van der Sanden of nu met de etsen en tekeningen van Hans van Draanen vanwege de verschijning van diens biografie door Maria Smook-Krikke waar Ineke Aronds de initiatiefnemer van was.

Jubileum

In 2016 viert Ineke Aronds het 25-jarig jubileum van haar kunsthandel. “Een aaneenschakeling van toevalligheden”, zegt ze daarover. “In al die jaren heb ik echt leren kijken naar een schilderij. Hoe voelt het, wat zie je, waar doet het je aan denken?  En dan pas oog krijgen voor de techniek, de voorstelling, de conditie.
Elke keer weer een verrassing!”

U bent welkom in de kunsthandel in Bergen

 

De minuut van Ineke

nieuws

Tefaf 2017 Maastricht

Let op! Even gesloten van 9 t/m 12 maart 2017.

Aanrader!  Ga ook naar de TEFAF – kunstbeurs in Maastricht. Wat kun je zien daar; 7.000 year of art history.   Geopend van 10 t/m
lees meer...
Bergen in 8 tips

Bergen in 8 tips

Kom gezellig naar Bergen en start met een bezoek aan kunsthandel, koffie en thee staan klaar!  Daarna heerlijk genieten van onze prachtige omgeving. KLIK voor
lees meer...
Jabik Veenbaas leest voor uit de biografie Hans van Draanen tijdens de Open Dag Stichting A. Roland Holst fonds

Jabik Veenbaas leest voor uit biografie Hans van Draanen in het Roland Holsthuis in Bergen

Vandaag 30 oktober ’16 tijdens de Open Dag voormalig woonhuis A. Roland Holst leest Jabik Veenbaas, filosoof, dichter, schrijver en vertaler de nooit verstuurde brief
lees meer...

Ons team

contact