over de
kunsthandel

Bij Kunsthandel Ineke Aronds staat het gevoel voorop. Gevoel voor wat mooi is, gevoel krijgen voor een kunstwerk waarachter een verhaal schuilgaat. Al sinds de start in 1991 koopt Ineke Aronds alle werken persoonlijk in. Daarbij laat ze zich leiden door haar eigen smaak, haar intuïtie en soms ook door haar persoonlijk contact met de maker van het werk.

Hier leeft de kunst, hier komen de schilderijen tot leven. Dat verhaal deelt Ineke Aronds graag met haar klanten.

Ineke Aronds heeft zich nooit beperkt tot een specifieke stroming of een kunstenaar. En dat zie je terug in de collectie in de winkel. Letterlijk voor elk wat wils, en in elke prijsklasse bovendien.

In de winkel aan de Ruïnelaan in Bergen is dan ook een prachtige verzameling van een ware kunstliefhebber te vinden. Schilderijen van de Bergense School, van Cobra, modernistische en realistische werken, en bronzen sculpturen. Kunstwerken die stuk voor stuk een prachtig verhaal te vertellen hebben.

Soms is er een eenmansexpositie – bijvoorbeeld met de minutieuze stillevens van Marian van der Sanden of nu met de etsen en tekeningen van Hans van Draanen vanwege de verschijning van diens biografie door Maria Smook-Krikke waar Ineke Aronds de initiatiefnemer van was.

Jubileum

In 2016 viert Ineke Aronds het 25-jarig jubileum van haar kunsthandel. “Een aaneenschakeling van toevalligheden”, zegt ze daarover. “In al die jaren heb ik echt leren kijken naar een schilderij. Hoe voelt het, wat zie je, waar doet het je aan denken?  En dan pas oog krijgen voor de techniek, de voorstelling, de conditie.
Elke keer weer een verrassing!”

U bent welkom in de kunsthandel in Bergen

 

De minuut van Ineke

nieuws

beurs

Gesloten van 20 t/m 23 juni ’18

Gesloten van 20 t/m 23 juni ’18 Ik zie u graag vanaf 27 juni ’18  in de kunsthandel in Bergen. Tot ziens,  met groet Ineke
lees meer...

Tegen interpretatie? Weblog van Katalin Herzog

Regelmatig kom ik mensen uit de kunstwereld tegen die tegen interpretatie zijn. Dat zijn kunstenaars en museummensen die denken dat het interpreteren van kunst niet
lees meer...
Harrie Kuijten Bergen aan Zee Strand

De kunst10daagse in Bergen

Van 20 t/m 29 oktober 2017  de 25e Kunst10Daagse in Bergen en Bergen aan Zee. Kunstzaal 1:  Bergense School en Tijdgenoten. Kunstzaal 2: Anna Bonheur
lees meer...

Ons team

contact